Гост автори

Как да убедим клиентите си да купят от нас?

kupi ot men

Всеки човек, който дава пари за някакъв продукт или услуга, играе играта “размяна на стойности”. Правилата са следните – аз имам едни пари в джоба си и съм готов да ги разменя срещу нещо, което ще ми даде по-голяма полезност, отколкото смятам, че парите, сами по себе си, биха ми дали.

Например, ако един телефон, който съм харесал, струва 1000 лв, а го намеря някъде за 300 лв, напълно нов, гаранционен, изряден, в оригинална кутия и прочее, с удоволствие ще там тези 300 лв за телефона, защото ще смятам, че срещу тях получавам много по-висока добавена стойност, а именно – такава за 1000 лв.

Друг пример – колко струва чаша вода? Ще ми платите ли 500 лв за 300 милилитра? О, ще ми платите, разбира се… ако сте в пустинята и тази глътка може да Ви спаси от жаждата и смъртта, разбира се, че ще ги платите. Но ако сте в града си, в кварталния магазин – там нямате такъв проблем и не бихте дали повече от 1-2 лв, струва ми се, за 500 милилитра вода.

И така, уточнихме, че винаги става дума за размяна на стойности в продажбите. Обаче как това може да ни помогне да продадем нашия продукт ли? Отговорът се нарича….

Убеждаваща комуникация… или другояче – да разкажем на потребителя за стойността, която даваме…

Много често, предлагайки продукт или услуга, ние смятаме, че хората го/я купуват по причина X, а причината може да е съвсем друга.

Важно е да проучим нашата целева клиентела, да я опознаем много добре и да сме наясно какъв точно проблем решаваме за нея, предлагайки ѝ своите продукти и услуги.

Някои от модерните канали, които могат да ни послужат за целта, са например Facebook Ads, Google Ads & SEO каналите.

Разбира се, фейсбук е предимно визуална платформа, където много добре работят графичните послания. Гугъл рекламите, особено тези в самата търсачка, са предимно текстови, а именно – потребителят написва нещо в полето за търсене и му се извежда съответстващо послание / реклама.

Всяка от платформите има своите големи предимства, и може да е по-силна или по-слаба за даден продукт.

Тук специалистът маркетолог следва да прецени кой рекламен инструмент да се използва за постигане на желаните цели. А те могат да бъдат най-различни:

1. Разпознаваемост.
2. Ангажираност.
3. Продажби.
4. Връщащи се за повторна покупка.
5. Евангелисти.

По темата за Гугъл рекламите, конкретно, както и за социалните медии, имах възможност да се изкажа в bgseo.eu и Ви препоръчвам да прочетете този материал:

как да съчетаем гугъл, фейсбук, инстаграм и SEO – готин материал е, нищо че аз съм го писал.

Друг материал, който би Ви бил от полза, е този на Томи Хопкинс – специалистът по продажби с 40-годишен опит, един от най-добрите в света, ето тук: https://www.inc.com/kevin-daum/10-surprising-success-tips-from-amazing-sales-guru-tom-hopkins.html

Препоръчвам Ви да изгледате и видеото на Юли Тонкин по темата за продажбите:

 

И така, благодаря Ви за отделеното време.

Аз съм Кико от webselo.com – занимавам се с дигитален маркетинг и продажби. Желая Ви успех и до нови срещи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *