SEO оптимизация на сайт

seo optimizaciaБизнесът е нещо, което има нужда от правилната реклама, за да се развива. В наши дни най-успешния маркетинг е в Интернет, като това се дължи на постоянно увеличаващото се търсене в мрежата.

За да популяризирате своя бизнес в Интернет и да привлечете нови клиенти към Вашата фирма е необходимо да оптимизирате Вашия уеб сайт. SEO оптимизация е услуга, която има за цел да създаде идеалните условия за Вашето развитие в мрежата. Същността на SEO е посредством голям брой тематични и силни връзки (линкове) да се изведе напред в резултатите при търсене Вашия уеб сайт. По този начин Вие ще се радвате на голям трафик от хора, които освен че ще посетят Вашия уеб сайт ще търсят точно Вашите услуги. Това е така, защото сайтовете се оптимизират по ключови думи, които от своя страна потребителите търсят в Интернет.

Практиката е показала, че SEO оптимизацията е най-добрия начин да привлечете нови клиенти към Вашия бизнес. Точно поради тази причина всеки в днешно време иска да оптимизира своя сайт. За да бъдем изчерпателни ще обясним с няколко думи какво точно е това SEO и как действа то.

Всичко започва с вътрешната оптимизация на сайта. Тя е неразделна част от външното SEO, което е известно още като Link building. Този “строеж на връзки” представлява един процес на изграждане на тематични връзки. Точно по този начин търсачките позиционират Вашия уеб сайт напред в страниците с резултати. Правилно структурираните входящи връзки, техния подбор и управление, както и добрата оптимизация гарантират първите места на търсачките, където трафикът от хора е много голям.

В България хората търсят в Google на почти 100%, което означава, че това е единствената използвана търсачка у нас. Точно затова навсякъде, където срещнете оферти за SEO оптимизация всички те ще бъдат насочени за Google. Разбира се ако Вашата фирма или компания развива дейността си на международно ниво Вие съвсем спокойно ще можете да поръчате оптимизация и за други търсачки.

Ако сте решили да рекламирате своя бизнес в интернет, то няма как да се справите без SEO услугите. Не след дълго обаче ще се убедите, че само с това пак не постигате желания резултат. Ако искате да постигнете целите си бързо трябва да се насочите и към широко разпространения маркетинг. В последно време най-актуалният начин за реклама е чрез интернет търсачките и най-вече Google.

На пръв поглед това изглежда много лесна задача, но в действителност не е така. Ключовите думи, които се използват в интернет търсачките, много често са почти идентични и конкуренцията е жестока. Ако сайтът Ви е нов и с малък трафик на потребители, шансът Ви да се преборите за челните места е нищожен. Тук идват и РРС рекламите, при които се заплаща на всяко кликване от потенциален клиент. Най-добрият вариант, който можете да изберете, е програмата на Google Adwords. Разбира се доста е трудно да се справите сами, защото това отнема много време и изисква добри компютърни умения. Тук съветът е да се обърнете към маркетингова и рекламна агенция, където работят доказани специалисти, които ще Ви помогнат да постигнете целите си. Не е тайна, че повечето потребители се спират на първите 3 резултата, когато отворят търскачката. Ако сте класирани на 10-то или 15-то място, то много малко хора ще кликнат върху вашата реклама, затова трябва да се борите да сте сред първите места.

Ако се нуждаете от огромен трафик на потребители и то за кратък период от време, безплатните SEO услуги няма да са подходящи за Вас, а и както всички знаете няма нищо сигурно. Когато сте притиснати от времето и искате бърза реализация трябва да помислите за маркетинговите услуги на SEM, а това най-често става чрез споменатите РРС реклами и банери в сайтове, подобни на вашия. За да успеете максимално бързо и да се класирате в челните места на Google, трябва да използвате платените резултати по търсене на ключови думи. Тези платени резултати излизат в дясно на екрана или най-отгоре над всички останали и така ще си гарантирате голяма посещаемост от потребители. Позиционирането в търсачките е от огромно значение за Вас и вашия бизнес, така че не подценявайте този факт.

SEO и SEM за различни понятия и процеси, но можем да кажем, че те са доста тясно свързани и най-добрият вариант е да се комбинират. Ако искате да сте сигурни в успеха, трябва да се възползвате от двата варианта без много да умувате. Всеки от тях има слаби и силни страни и затова, когато се използват заедно, те взаимно се допълват. Също така е много важно да подбирате ключовите думи за своята реклама, а когато започнете кампанията, ще имате достъп до всякакви статистики и така ще се ориентирате кое грабва вниманието на потребителите. Когато селектирате правилно ключовите думи и намерите най-актрактивните такива, то трафикът към вашия сайт ще бъде такъв, какъвто винаги сте искали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *