ТОП позиция в Google през 2013

Не е тайна, че колкото по-напред се позиционира сайта ви, толкова повече посещения ще имате от водещи търсачки. За България е по-лесно, тъй като основната и водеща търсачка е само една – Google. За да бъдем първи до миналата година не беше много трудно, но след последните няколко ъпдейта на Гугъл, това вече не е така.

Най-важните SEO техники през 2013 година включват:

– Изключително качествено съдържание!

Няма как да не спомена рефрена „Съдържанието е цар!“, защото именно това трябва да бъде водещото мото за вас. Пишете, публикувайте, помагайте, бъдете полезни и както хора, така и търсачката ще ви остане благодарна! Качественото съдържание притежава т. нар. вирален ефект, тъй като не е нужно сами да „социализирате“ публикацията си, защото всички ваши доволни клиенти ще го правят вместо вас.

– Подобрен избор на ключови думи!

Ако заложите на по-дългите фрази, най-вероятно ще спечелите! Защо?! Вече всички знаят колко трудно и неефективно е да се позиционираш по водещата ключова дума, тъй като това в повечето случай не носи по-високи дивиденти, а по-скоро имидж, че си на първа позиция. Използвайте времето да подберете повече ключови фрази, анализирайте какво търсят клиентите ви и се съсредоточете именно към получените резултати.

– Авторство!

Google работят много по въпроса за Авторството и различните методи, с които можете да докажете, че именно вие притежавате даден бизнес, уеб сайт, проект и т.н. Маркирането и асоциирането на съдържанието на уеб сайта е доказателство, че зад него стои реален човек. Не пренебрегвайте този елемент, за да не се окаже, че много скоро ще бъдете изостанали от конкурентите!

– Използване на социалните мрежи!

Все повече проличава силата и важността на обвързването на връзката маркетинг – seo – социални контакти. В цял свят възникват редица социални мрежи, които изместват досегашните методи за поддържане на контакти, което е директно доказателство, че е необходимо и вие да промените досегашната си пасивна онлайн маркетингова политика. Бъдете активни в социалните мрежи и привличайте повече клиенти!

One thought on “ТОП позиция в Google през 2013”

  1. Браво за труда и за полезната информация! Зависи от нишата. Аз имам купища полезна информация, която си стои ей така на 3-та стр за конкурентна ниша и не мърда. Трябват си и хубави авторитетни линкове. Това, което си описал е решение за по-малкия нишов бизнес, където ако искаш да получаваш някакъв трафик трябва да си първи. За силните ниши не може само със качество, трябва и количество.

    Друго полезно, което хората могат да направят и да подобрят позициите си е да, преговарят с техни колеги за линкове. 🙂 това не е баш оптимизация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *