Revolut – безплатна карта, информация и мнения

Информация за Revolut - dpanov.com

В 21 век достъпността в цял свят е изключително улеснена. Въпреки това има какво още да се желае по повод оптимизиране на времето, разходите и ангажиментите. В този материал ще научите какво представлява Revolut и защо е толкова важно да използвате този приложение в ежедневието си.

Ако имате въпроси, моля задавайте ги като коментари под този материал. Нека да си бъдем взаимно полезни!

Какво е Револют?

Revolut е мобилно приложение, което представлява виртуална банка. Това е алтернативата на смеките, с които разполагате в българските и чуждестранни банки в цял свят.

Приликата с банковите сметки е, че и тук имате сметка на ваше име и право да притежавате карта, с която да се разплащате в цял свят.

Разликата е, че нямате месечна такса за поддръжка, нямате такси при плащания и всичко е много по-лесно, бързо и удобно.

Всеки човек може да изтегли приложението Revolut на смартфона си, да си направи регистрация и да си поръча дебитна карта Visa или MasterCard. Това може да го направите по два начина – като заплатите 12 лева за картата или може да я получите напълно безплатно.

За поръчка на БЕЗПЛАТНА карта Револют, моля кликнете тук >> вземи БЕЗПЛАТНА карта <<

Безплатна карта Револют

Как да вземем картата си безплатно? - dpanov.com

Може да не ви е известно, но Revolut ви показва колко харчите всеки месец за неща, като ресторанти и хранителни стоки, позволява ви да задавате месечни бюджети за разходи и дори да закръгляте сумите при плащания с карта, за да спестявате от дребните пари. Това е страхотно за всички хора, които следят сметките си и правят отчети.

Още щом инсталирате приложението вие получавате право да използвате виртуална карта напълно безплатно. С нея може да пазарувате и плащате онлайн. В този случай дори няма да имате нужда от физическа карта.

Защо си заслужава да използвате тази карта?

С нея може да се разплащате в цял свят, без скрити такси и комисионни. Също така превалутирането в местна валута е напълно безплатно, тегленето от банкомат – също. В приложението имате възможност да обменят парите си в 30 различни валути, включително и в български лев.

Голям плюс е и фактът, че можем да получаваме и изпращаме местни и международни банкови преводи напълно БЕЗПЛАТНО и при напълно реален обменен курс.

12 предимства на картата Revolut

 • Получавате безплатна сметка с реален IBAN
 • Безплатна карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане
 • Извършване на плащания в страната и чужбина без такси в повече от 150 валути
 • Теглене от  банкомат в България и по света до 450 лева на месец без такса
 • Обмен на пари за секунди в сметката в над 30 различни валути
 • При превалутиране се използва реалния междубанков курс
 • Напълно безплатни местни и международни банкови преводи до 11 500 лева на месец
 • Възможност за плащане с мобилното устройство
 • Имате възможност да споделяте разходите и да правите преводи за секунди до други потребители на приложението
 • Абсолютна сигурност: Сам определяш кога да активираш и деактивираш картата и безконтактните плащания с устройството, посредством опция в профила. Когато плащаш може да активираш опцията и след успешно извършване на плащането, може отново да деактивираш.
 • Купувате, съхранявате и обменяте криптовалути
 • Търгувате с акции на фондовите борси без комисионни

Как да поръчате новата си карта Револют напълно безплатно?

Целият процес отнема по-малко от 2 минути. Ето и какви ви е необходимо:

 1. Кликнете ТУК и въведете своя актуален телефонен номер.
 2. Свалете приложението на Revolut от линка, който е в съобщението.
 3. Правите си регистрация, като попълвате нужните данни.
 4. Превеждате 25 лева в новата си Revolut сметка и вече може да поръчате картата си абсолютно БЕЗПЛАТНО (Доставката е безплатна, само ако използвате промо линка от sms-а)

Щом получите картата си, може да я използвате веднага. В процеса на регистрация ще е нужно да преминете през потвърждение на профила чрез документ за самоличност. Ще трябва да изпратите снимана личната си карта или шофьорската си книжка.

Това е абсолютно стандартна и нужна процедура, каквато е и във всички банки в България и чужбина. По този начин парите и сметката ви са защитени.

Зареждане на сметка

Захранването на сметката в Револют е много лесно и интуитивно. Директно от приложението посочвате желаната сума, която искате да прехвърлите в Revolut сметката си, и след това въвеждате данните от дебитната си карта, която имате от обслужващата ви банка. По този начин веднага получавате посочената сума и може да извършвате разплащания с нея.

За кого и кога е подходяща за използване картата Revolut

Нека да напомним, че с приложението получавате автоматично виртуална банкова карта, която служи за онлайн разплащания. Чрез нея може да пазарувате в любимите си сайтове и да заплащате поръчките си, като не се притеснявате, че въпросният сайт, от който пазарувате, може да залоупотреби с данните ви.

Не забравяйте, че по всяко време може да изключите опцията за онлайн разплащания, при което сте защитени на 100%.

Физическата карта ви е необходима, когато плащате в магазини и офиси лично.

За кого е подходящо приложението Револют и картите, с които разполагате напълно безплатно:

  • Хора, които извършват онлайн разплащания и желаят да използват виртуална карта;
  • Хора, които не желаят да споделят данните на картата, която имат от своята банка;
  • Хора, които пътуват по работа в цял свят и желаят да намалят таксите си;
  • Хора, които обичат да пътешестват;
  • Хора, които желаят да търгуват на фондовите пазари без такси;
  • Хора, които получават пари от чужбина;
  • Хора, които изпращат пари към банки в чужбина
  • За теб!

 

Планове за потребители

Съществуват три типа акаунти, които може да имате в Revolut – Standart, Premium, Metal.

Револют потребителски планове - dpanov.com
Разликите са видими от изображението. Ако имате нужда от по-повече опции или възможности, може да изберете план Premium или Metal.

Revolut такси

Таксите на Револют са кристално ясни и описани подробно в условията им. Ако използвате план Стандарт нямате никакви такси, освен в случайте, когато се възползвате от търговията с акции и то само ако на месец надвишите 3 транзакции. Не забравяйте, че при сделки на фондовата борса имате и 0,01% годишна такса за поддръжка.

Revolut for Business – Револют за бизнес

Приложението Revolut предлага напълно БЕЗПЛАТНИ сметки за фирмите. Няма абсолютно никакво месечни такси за поддръжка на фирмената сметка, нито стотинка.

Предложението за откриване на фирмена сметка в апликацията е много подходящо за всяка малка и новостартираща фирма, както и за фрийлансъри и специалисти на свободна практика. Особено, ако работите с клиенти от чужбина.

С безплатната фирмена сметка получавате:

 • Сметки за съхранение и обмен на пари в 28 валути
 • Локални банкови данни и плащания в GBP и EUR
 • Международни IBAN номера
 • Физически и виртуални карти
 • Лесна интеграция със Xero, FreeAgent, Slack и др.
 • Неограничени, безплатни преводи до други потребители на Revolut

Получавате всичко това, както и много повече! Вече над 200 000 фирми използват Revolut for Business.

Имам и специален бонус към първите 5 фирми, които решат да се възползват от регистрацията. Ще получите 60 лева в новооткритата си фирмена сметка, когато потвърдите своя профил. Офертата е валидна, само ако използвате следния линк за регистрация и изпълните всички необходими стъпки >> Регистрация на фирма в Revolut <<

Заб. Офертата вече не е актуална, но все пак може да се регистрирате, за да се възползвате от възможностите, които описах по-горе.

Търговия с акции

Револют - търговия с акции - dpanov.com

Безплатният план Standard предоставя право да извършвате по 3 сделки на месец без комисионна. Всички следващи операции се таксуват по 2 лева на сделка. Освен това се удържа 0,01% годишна такса за попечителство, базирана на стойността на портфолиото. В сравнение с брокерите това е страхотна новина за всеки българин.

Как става търгуването

След като влезете в приложението и изберете Търговия ще видите списък с всички компании, чиито акции може да закупувате. В реално време се променя индексът, тъй че това е страхотна новина за всеки, който желае да опита от вкуса на търговията, без да е необходимо да влага хиляди левове.

Имате възможност да закупите акция или част от нея на стойност от 1 долар. Дори може да станете горд собственик на част от акциите на Apple, Alphabet (Google), Amazon и редица други известни и мултимилионни компании.

Частични акции

Често от инвеститорите се изисква да закупят поне една акция на дадена компания. Това не представлява проблем, ако цената на една акция е ниска, но цените на акциите на много от известните компании, като Amazon например, могат да достигнат хиляда и дори повече долара. С помощта на частичните акции можете да закупите част от една акция само за 1 USD, което означава, че вие все пак ще притежавате част от компанията, колкото и малка да е тя.

Незабавни пазарни поръчки

Пазарните поръчки ви позволяват да закупите една акция или частична акция на текущата ѝ пазарна цена.

Искате ли още сделки без комисионна?

Ако искате да увеличите броя на сделките без комисионна, така че всеки месец да можете да извършвате от 3 до 8 сделки, просто трябва да преминете на план Premium. Ако надстроите плана си до Metal, ще имате неограничен брой сделки на месец без комисионна.

Капитал, изложен на риск

Revolut не предоставя инвестиционни консултации и отделните инвеститори трябва да взимат самостоятелно решения или да потърсят консултация от независими лица. Стойността на инвестициите може да скочи или да падне и може да получите по-малко, отколкото сте инвестирали първоначално. Колебанията на валутния курс могат да повлияят неблагоприятно на общата възвръщаемост на първоначалната ви инвестиция. Научете повече, като прочетете ЧЗВ за търгуване.

До безкрая и отвъд

Към началото на 2020 година броят на листнатите в САЩ акционерни дружества вече е над 800! Много от тези компании са глобални световноизвестни имена и може да се включите в играта с частични акции от едва 1 долар. От Amazon до Apple, Netflix до Nike, Peloton до PepsiCo – това са компании, които много от вас вече познават и харесват.

Списък за следене

С новата функция Списък за следене може да проследявате предпочитаните от вас неща лесно от едно място и да преглеждате цените в реално време. Може също да зададете предупреждения за цената в компаниите, които ви интересуват, така че може да купувате, когато намерите за добре. За инвеститорите с цел дивиденти вече ще получавате насочени известия винаги, когато даден дивидент попадне в сметката ви.

Новини за борсовотъргуваните акции

Услугата „Новинарски истории“ е добавена за клиентите на Premium и Metal, така че тези потребители могат да вземат възможно най-информираните решения за инвестиране. За да откриете последните новини, отидете в „Инвестиране“ и докоснете компанията, която ви интересува. Така ще прочетете това, което ви интересува.

Кратко резюме

Ако все още не сте извършили настройка за търгуване с Revolut, е лесно да започнете. Ще трябва да изпълните няколко допълнителни стъпки, преди да продължите – следвайте стъпките и се запознайте с условията за търгуване. След като бюрократичната част е готова, може да започнете да търгувате! Ето как да продължите:

 • Отидете в таблото и разгънете „Търговия“, като натиснете иконата
 • Натиснете „Показване на още“, за да влезете в платформата
 • Докоснете „Финансиране“, за да добавите незабавно щатски долари към вашата търговска сметка (от личната си сметка в Рволют). Може да започнете само с 1 долар.
 • Докоснете „Инвестиране“, за да видите пълен списък с акции със статистики в реално време
 • Не забравяйте, че можете да търгувате само по време на пазарните часове в САЩ (от 9:30 ч. до 16:00 ч. Източно стандартно време (EST))
 • Докоснете компанията, която ви интересува. Докоснете „Купуване“, ако искате да закупите акции, или „Продаване“, ако искате да продадете такива
 • Отпуснете се и се усмихнете. Току-що станахте търговец!

И не забравяйте, че ако правите повече от 3 сделки месечно, си струва да надстроите до план Premium, който предлага 8 безплатни сделки на месец, или до план Metal за неограничена търговия без комисионна.

Мнения за Revolut

В онлайн пространството има стотици позитивни мнения за приложението, интуитивното му използване и защитата, която е осигурена. За да прочетете някои от хилядите коментари, моля кликнете тук. Почи във всеки от по-големите форуми, фейсбук групи и сайтове имат раздел с описание за Револют и страхотните възможности, които предлага. Може да се убедите сами.

Revolut  в България

Револют присъства на българския пазар от няколко години и за това време привлече над 100 000 потребителя. Ето и официалните контакти на Revolut в България:

Официален сайт: revolut.com

Официална Фейсбук страница: revolutapp

Данни за контакт: contact

Въпроси и отговори: help

Общност: community

Ако имате въпрос, може да го зададете и чрез коментар под тази статия.

Аз използвам ли приложението Revolut?

Да, редовно. Нека бъда честен и да споделя, че в началото бях скептичен. Обаче с времето установих редицата предимства, които получавам, както от приложението, така и от картата. Вече не споделям информация с данни от картата си в моята банка, ами използвам картата на Револют. Преди да направя плащане отключвам въпросната функция и след успешното заплащане я заключвам.

По този начин съм сигурен, че няма кой да се разпорежда с парите ми без мое знание. Също така с времето започнах да обръщам внимание на опцията за търговия с акции, която смятам че е супер ценна. Всеки българин може да участва дори с минимална стойност на американския фондов пазар и да закупи акция или част от нея само за 1 долар.

Аз вече пазарувах, особено при драстичния спад с пандемията CoVid-19 и сега очаквам да бера плодовете от решенията си. Разбира се това не е професионално мнение, аз не съм финансов консултант или брокер. Аз съм човек, който споделя, че използва картата по начин, по който е намерил за добре.

Често задавани въпроси

Какво е Revolut?

Мобилно приложение, което играе ролята на виртуална банка и с което можете да се разплащате навсякъде по света без или с минимални такси. Също така имате възможност да участвате в търговията с акции на стоковите пазари.

Как мога да получа безплатна карта?

Безплатна карта може да получите, когато получите специална покана от някой потребител на приложението. Ако кликнете тук, може да заявите своята нова карта напълно безплатно.

Какви такси има сметката в Revolut?

Може да използвате Револют напълно безплатно, без такси. Съществуват три потребителски профила, като всеки започва от напълно безплатни. По желание може да преминете на по-висок план, но само ако имате нужда от повече функции в приложението.

Какви са таксите за търговия с акции?

Всеки потребител получава право на месец на до 3 напълно безплатни сметки на фондовия пазар. Всяка следваща сделка се заплаща. Може да преминете на по-висок потребителски план, за да имате право на повече безплатни сделки през месеца.

За колко време пристига картата?

Обиновено времето за пристигане на картата е между една и две седмици. Картата се изпраща от Великобритания, където е регистрирана фирмата.

За кого е подходяща картата Револют?

За хора, които желаят по-голяма сигурност, които правят поръчки онлайн, които пътуват по работа или за удоволствие по света.

Може ли да се използва за бизнес?

Да, съществува бизнес профил, който може да се използва от юридически лица.

21 thoughts on “Revolut – безплатна карта, информация и мнения”

 1. Здравейте, имам карта на revolut, днес за първи път я ползвах , сега не мога да вляза във профила си въвеждам номера на телефона, после пин кода, искат ми и код който го пращат по SMS, но ми отговарят че кода е не коректен естествено че го въвеждам правилно но все имам отговор кода е не коректен
  Моля да ми помогнете С уважение

   1. Здравейте, благодаря за отговора, аз отидох до банкомата и активирах картата си и после вече не мога да влизам в профила си, а преди нямах никакви проблеми

  1. Доколкото разбрах вече няма безплатна доставка на физическа стандартна Revolut карта, така ли е?

   1. Все още може да получите безплатна карта. Следвайте стъпките тук https://dpanov.com/revolut/#Безплатна-карта , за да я заявите. Когато от компанията изпратят официално съобщение, тогава може да коментираме дали вече е анулирана тази оферта.

    До момента няма подобна публична информация.

 2. Здравейте! Имам сметка на revolut. Има ли ограничения за захранване на сметката?
  Поздрави!

 3. Револют навлезе доста добре на българския пазар и мисля че има вече над 200000 ползватели. Смяната на IBAN от английски на литовски може да повлияе върху по нататъшното развитие но и Литва е в ЕС. Ще видим, ти как мислиш?

  1. Целта на компанията е да запази статуса ти в Европейския съюз, затова и ще отворят офис в Литва. Ще оперират с два офиса в зависимост дали клиента им е от Европейския съюз или не. На пръв поглед това елиминира някои пречки пред бъдещото развитие, но дали ще е точно така предстои да видим 🙂

   Пано, ти използваш ли активно картата си?

  1. Според общите условия на приложението лица под 18 години нямат право да използват приложението.

   Обаче има хубава новина, тъй като с помощта на нововъведението Revolut Junior, лицата от 7 до 17 години също ще могат да имат достъп до приложението, но с ограничени функции и главно с цел възпитание във финансово отношение.

   Забелязах, че от няколко дни е активно и в България, тъй че бих казал внимателно да четете условията при присъединяване в Револют, за да сте наясно какви права и задължения имате.

 4. Живея и работя в чужбина, като съм от гастърбайтърите, които пращат пари на семейството си в България. Съдейки по информацията в статията, разбрах че с Revolut ще ми бъде изгодно да пращам пари. Кой е най-добрият вариант – да превеждам в приложението, по сметка или директно да вържа банкова сметка с приложение, което ще се ползва от жена ми на нейния телефон?

  1. Трудно аз ще мога да преценя кой е най-удачния вариант за вас, но смятам, че може да проверите при всеки един от изброените начини какви такси ви удържат. При вариант, че може да захранвате сметката си в Revolut без такси, тогава може да изпращате пари чрез приложението до профила на съпругата си, при което тя директно да пазарува с картата на Револют. Това е възможно най-идеалистичния вариант, при който няма никакви удръжки.

  1. Кога сте я поръчали? Колко време е минало?

   Обикновено доставката отнема 1-2 седмици, като допускам че в доскорошно затегнатите мерки този срок може и да се е увеличил.

  1. Доколкото ми е известно отговорът е ДА. За да захраните сметката си в Revolut вие въвеждате данни от картата, която е асоциирана със сметката ви в банката. До момента аз не съм имал информация, а и не съм срещал хора с проблеми при захранването на пари.

 5. Получих физическата си карта. Необходимо ли е да предприемам някакво действие или мога да я ползвам веднага?

  1. Желателно е да потвърдите в приложението, че сте я получили и оттук насетне да разгледате настройките, ако все още не сте го направили. Има разлика между физическата карта и виртуалната, която също може да притежавате.

 6. Здравейте и благодаря за чудесния материал.

  Искам да попитам дали акциите са реални и защитени? Не ми се иска да развалям добрите си впечатления до момента от приложението, ако се окаже, че това е някаква измамна схема.

  Поздрави,
  Петър

  1. Здравейте, Петър!

   Акциите, които се търгуват в Револют, се извършват от посредник. При самия вход и с първите стъпки за отваряне на инвестиционнен акаунт, би следвало да сте прочели кой е въпросник посредник и съответно какви права и задължения имате. Акциите са напълно реални и всеки човек може да закупи за минимум 1 долар акция или част от акция. 🙂

   Късмет в търговията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *