Мрежов маркетинг – успешен старт

Един от най-важните въпроси е как да стартираме в своя нов мрежови бизнес. Това е наистина важна тема, защото обикновено от самия старт се определя бъдещето ви развитие. Дали наистина ще успеете или ще бележите поредният провал на пазара зависи от вас самите. Причината началото да е толкова важно е прозаична – 95% от хората се отказват до третия месец.

Как да постигнем успех в мрежовия маркетинг

Без кои 3 важни елемента не можете да успеете в мрежовия маркетинг

Обучение

Този етап винаги стои в челото, тъй като каквито и стъпки да предприемете в бъдещето, вие трябва да положите отлични основи. А основите се градят с трупане на знания. Необходимо е да получите възможно най-много информация какви продукти предлага млм компанията, по какъв начин ги презентира, на какво се акцентира, какъв е ефекта. 

Търсете максимум знания от всякакви източници и хора, които имат опит с продуктите. Обърнете се към спонсора си, който да ви предостави базата от натрупания материал – книги, статии, лекции, обучения. Трябва да знаете за кои хора са подходящи продуктите, какви са им предимствата, как те влияят и какво допринасят за човека.

Стратегия

Без стратегия, без план, без нещо, което да следвате стъпка по стъпка, няма как да се получат нещата и да успеете. Задължително е присъствието на правилна стратегия за развитие. 

Тази стратегия обикновено се предоставя от ментора или неговия ментор, като идеята е да се разпространява в цялата групова структура, за да може всеки един член да се възползва от нея. 

Трябва да имате стратегия, която е свързана от една страна с дистрибуцията на продуктите, а от друга – с привличането на нови хора към екипа. Естествено, времената се менят, поради което и самата стратегия може да търпи развитие. За някой може да е успешна, но за друг – не. Важно е по какъв начин се развива бизнеса и дали наистина има положително движение.

Цели

Важно е да запомните една фраза – В МЛМ нещата се получават бавно! Трябва да се действа по сигурен, но успешен метод, който да ви изведе по пътя към успеха. За да достигнете там трябва да разполагате с реалистични цели – краткосрочни, средносрочни, дългосрочни.

Не си поставяйте цели максимум, защото шансът да ги достигнете е малък, а да се разочаровате и откажете – голям. За коректно задаване на цели отново може да разчитате на своя спонсор, който вече е минал по вашите стъпки и знае какво може да се очаква във времето като темп на развитие.

Може би осъзнахте, че спонсорът играе ключова роля в потенциалния ви успешен план за бизнес начинанието, което сте поели. Избирайте го внимателно, за да постигнете всичко, което желаете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *