МЛМ бизнес в България – мисия възможна!

МЛМ бизнес в България

От професионалисти за професионалисти

Искате да стартирате бизнес, но не искате да харчите много за разходи за стартиране? Как ви звучи да работите за себе си или да сте си сам шеф? Искате ли кариера, която да градите от вкъщи? Искате ли да спечелите повече пари?

Вероятно в даден момент от живота ви ще влезете в контакт с МЛМ сътрудник. На хартия може да ви се стори добра идея – напускате постоянната си работа, за да спечелете много повече пари, но… дали наистина е така?

Дали присъединяването към MLM компания е добра идея?

Присъединяването към компания в ранните години и успехът в това начинание е свързано с времето. За да преуспеете в този бизнес, трябва да се присъедините към правилната компания в точното време. Ако се присъедините към нововъзникнала компания твърде късно, след първоначалната й фаза на инерция, вероятно ще сте пропуснали своята възможност.

Ако се присъедините след няколко десетилетия отново може да успеете. Но може да не сте изложени на същите възможности за растеж, на които са попаднали хората в първите години на компанията. И все пак има голяма надежда!

Да, все още можете да постигнете успех и доста добър доход, но ще трябва да работите повече, в сравнение с това, ако се бяхте присъединили по-рано към въпросната МЛМ компания. Причината се крие в самите вас – трябва и вие да сте готови за тази промяна в живота си!

Искаш ли да станеш част от екипа на сериозна и доходоносна структура в мрежовия маркетинг?

 Имате интерес от възможността да имате месечен доход над 1000 лева?

За повече информация кликнете тук:

 КАК ДА СТАНА ДИСТРИБУТОР В АКВАСОРС

Независимо от всичко, този бизнес може да ви направи успешни и богати! Може да сте чули, че само хората, които се регистрират най-рано, изкарват големите пари. Това не е непременно вярно. Хората, които стават рано, които работят изключително усилено и са посветени на кариерата си, са тези, които правят наистина големите пари.

Какво е необходимо, за да сте успешни?

Този бизнес не е за всеки. Винаги трябва да помните, че за да успеете е необходимо време, усилия и умения. Точно това е необходимо. И ако наистина искате да печелите пари, ще трябва да сте квалифицирани в работата в екип и привличането на хора.

Други важни въпроси, които трябва да си зададете, са дали смятате, че продуктите, които потенциално ще продавате, са от полза и дали компанията е етична. Можете ли да се ентусиазирате дотолкова, че да консумирате продуктите? Или смятате, че продуктът е много скъп, некачествен или дори нещо по-лошо?

Тези въпроси са важни, защото само ако вярвате на компанията и на продуктите, може да успеете. В противен случай ще се провалите с гръм и трясък. Само с дългосрочно партньорство и усърдие можете да превърнете това бизнес начинание в източник на дългосрочен допълнителен или основен доход.

Всъщност как работи МЛМ?

Типичната МЛМ компания работи чрез привличане на нови дистрибутори. Обикновено вие сте поканени да станете дистрибутор (консултант, сътрудник), понякога от друг дистрибутор на продуктите на компанията или чрез обща презентационна среща.

Ако решите да станете дистрибутор в компанията за директни продажби, ще печелите пари както чрез продажбата на продуктите, така и чрез набиране на нови дистрибутори, като получавате част от приходите, които тези дистрибутори генерират.

И когато тези дистрибутори наемат свои дистрибутори, вие ще печелите пари от дохода, който те също генерират.

Дистрибуторите, които сте регистрирали с вашия многостепенен маркетинг план, и тези, които те привличат на свой ред, се наричат ​​“долни линии“. Дистрибуторът, който първоначално ви е записал и който е над него/нея във веригата за набиране на сътрудници, се нарича спонсор (наставник, ментор).

Дистрибуторът, който ви регистрира, би трябвало да ви помогне да започнете като ви обучи. За съжаление в България масова практика е това да не се прави, поради което много хора не успяват да се реализират в тази страхотна възможност за генериране на допълнителни доходи.

Разбиране за маркетинга на много нива

Многостепенният маркетинг е легитимна бизнес стратегия, въпреки че е противоречива понякога. Един от проблемите е оприличаването на мулти левъл маркетинга на пирамидалните схеми, които използват пари от новобранци, за да плащат на хората най-отгоре, а не на тези, които изпълняват работата.

Тези схеми включват използване на хора, като се преструват, че са ангажирани в законен многостепенен или маркетинг на много нива. Можете да познаете пирамидалната схема, тъй като при нея липсват продукти и се изисква сериозно капиталовложение.

Легитимност на МЛМ

Проблем при определянето на легитимността на този тип бизнес е дали тя продава продуктите си предимно на потребителите или САМО на своите членове. Ако е първото, компанията вероятно е легитимен многостепенен търговец. Ако продава продукти само на регистрирани членове, това може да значи, че е незаконна пирамидална схема.

Според Световната федерация на сътрудниците за директни продажби към 2019 г. имало най-малко 200 милиона независими представители сред нейните членове по света. Сравнително малко от тях получават сериозни значителни доходи (над 1 млн на година) от своите усилия.

Колко е голяма МЛМ индустрията?

МЛМ индустрия - бизнес за милиарди

Avon и Herbalife са две от най-известните мулти левъл маркетинг компании по света. Годишните обороти само на тези две фирми надхвърлят 16 милиарда долара, а дистрибуторите им са повече от 9 милиона в цял свят. И това е само малко капка в морето…

Годишно в цял свят се реализират продажби за над 200 млрд, а сътрудниците са прекрачили 200 млн броя. Има над 100 компании, които работят локално или глобално към 2019 година.

Пример за МЛМ компания

AquaSource е високопрофилна, многостепенна маркетингова компания, която произвежда и разпространява продукти за подобряване на имунната система и профилактика на определени здравословни състояния, чрез хиляди дистрибутори. По-голямата част от приходите на компанията са от продажби на продукти, а не от привличане на дистрибутори, поради което е напълно легитимна компания в сферата на мулти левъл маркетинга.

Ако желаете да станете част от mlm индустрията, може би е добре да проучите точно тази компания, тъй като при нея възможностите за експанзия на световните пазари са огромни.

Защо MLM е толкова популярен?

Защото вероятно повечето програми в този тип бизнес работят с обещанието, че „няма граници“ за доходите и можем да печелим колкото пожелаем. Ако работите усилено, наистина няма ограничение за това колко пари бихте могли да спечелите. И чрез вашите долни линии от привлечени хора всъщност ще правите пари, без да правите нищо.

Черешката на тортата е, че присъединяването в маркетинг фирмите обикновено е много евтино, така че да станете дистрибутор е много по-изгодно, отколкото да започнете свой собствен бизнес или да закупите франчайз.

Плюс това, много програми на млм фирмите, са внимателно изградени с атрактивни награди. Можете да спечелите екзотични почивки, атрактивни награди и продукти, бонуси под формата на парични ресурси, платени обучения, автомобили и редица други бонуси.

Какви са шансовете да спечелите пари с МЛМ?

97% от хората, които се присъединяват към компаниите НЕ печелят.

В 99% от случайте причината се крие в липсата на обучение и/или в самия характер на човека. На първо място трябва да сте сигурни, че компанията, към която мислите да се включите, разполага с качествено обучение за продуктите.

На следващо място трябва внимателно да изберете своя спонсор, човекът към когото да се запишете, защото трябва да разчитате и на него за помощ, съдействие, последващо обучение. И не на последно място – трябва да бъдете готови да учите, да имате желание да се развивате личностно и да отделяте време за това.

Ако всичко това е налице, шансът да се провалите е сведен до минимум. При всички случай ще успеете да спечелите и да се наложите като успял човек в маркетинга на много нива.

Как мога да се присъединя към някоя компания?

Изграждането на успешен бизнес от всякакъв вид е трудно. Освен това изграждането на успешен мрежови бизнес като дистрибутор изисква усилия. И като всеки бизнес, има възможност за провал. Ето защо, когато обмисляте дали да се присъедините към този вид бизнес, трябва да вземете информирано решение.

Тъй като здравната индустрия продължава да се развива бързо, сега е моментът да се присъедините към AquaSource като дистрибутор.

Според Wall Street Journal, „Водени от по-бързите интернет връзки, повсеместните смартфони и променящите се застрахователни стандарти, все повече доставчици на здравни услуги се обръщат към електронните комуникации, за да си вършат работата – и това прекъсва предоставянето на здравни грижи.“

Така че, ако сте предприемчиви, готови да работите усилено и имате интерес в продажбите, може би ще спечелите, когато се присъедините към успешен МЛМ екип в AquaSource.

Често Задавани Въпроси

Как да успея в МЛМ?

Нужно е да спазвате следните правила:

• Използвайте или разработете стратегия за привличане на хора;
• Сприятелявайте се с повече хора;
• Развивайте положителни ежедневни навици;
• Винаги бъдете готови;
• Разказвайте добри истории;
• Слушайте и отговаряйте на въпроси;
• Имайте ентусиазъм;
• Следвайте мащабни цели.

Как работи МЛМ?

Типичната МЛМ програма работи чрез привличане на нови дистрибутори. Получавате покана да станете дистрибутор от друг дистрибутор на продуктите на компанията. Печелите пари както чрез продажбата на продуктите, така и чрез набиране на нови дистрибутори, като получавате част от приходите, които тези дистрибутори генерират.

И когато тези дистрибутори наемат свои дистрибутори, вие ще печелите пари от дохода, който те също генерират.

Какво е МЛМ бизнес?

МЛМ е бизнес система за търговия на продукти и услуги чрез мрежа от дистрибутори. МЛМ фирмите могат да се срещнат още под името маркетинг на много нива, многостепенен маркетинг, компания за директни продажби. Вие се регистрирате като дистрибутор в компания от сферата на мулти левъл маркетинга, след което имате право да продавате продуктите и да привличате нови дистрибутори. По този начин имате възможност да печелите пари по два начина – активно чрез директната продажба и пасивно – като получавате процент от оборота на привлечените от вас дистрибутори.

Какво означава МЛМ?

МЛМ е съкращение от мулти левъл маркетинг или казано по друг начин – маркетинг на много нива. Това е стратегия, която компании в сферата на директните продажби използват, за да насърчат дистрибуторите си да привличат нови дистрибутори, като им заплащат процент от техните продажби.

Привличането на нови хора е на нива или по-точно на базата на вертикална структура. Когато се привлича нов човека от вас, той се включва във вашия екип и се намира „под вас“. Дистрибуторите също така печелят и от директни продажби на продуктите. Едни от най-известните МЛМ компании са Avon, Herbalife, AquaSource.

Коя е най-добрата МЛМ компания?

Трудно е да се определи коя е най-добрата МЛМ компания, тъй като всеки човек има свои критерии. Ако целите да се присъедините към разрастваща се компания, която развива глобално бизнеса си и има солидно представителство в България, значи може да се присъедините към АкваСорс.

Има ли смисъл да се включвам в МЛМ сега?

Има една публична тайна, а тя е, че 95% от хората, които се включват в млм сектора, не успяват и се отказват в рамките на няколко месеца. Причините са, че са водени от погрешни подбути и липсва стратегия в плана им за развитие. Винаги може да се включите, ако имате качествен ментор и добра стратегия за успех. Само по този начин ще успеете в рамките на няколко години да генерирате четицифрен доход, от който да се издържате без проблеми.