Избор на спонсор в млм структурата

Ролята на ментора в млм бизнеса

Човекът, който ви запознава и въвежда в дебрите на определена млм компания се нарича спонсор, ментор или наставник. 

Защо спонсорът е толкова важен

Както вече споделих това е човекът, който ви е добавил в своята млм структура към компанията, в която той има сключен дистрибуторски договор. Съответно има три основни елемента, които са важни, за да изберете правилния човек. 

Искам да ви споделя, че когато ваш познат е сключил договор към мрежова компания и се опитва да ви привлече към групата си, не е толкова важно веднага да се съгласите, както и да се запишете в неговия екип. 

Също така, ако този бизнес сектор ви е непознат и търсите подходяща компания и оферта, за да се включите в определена структура, но същевременно с това не познавате такъв човек, тези три основни точки ще са ви от огромна полза.

Искаш ли да станеш част от екипа на сериозна и доходоносна структура в мрежовия маркетинг?

 Имате интерес от възможността да имате месечен доход над 1000 лева?

За повече информация кликнете тук:

 КАК ДА СТАНА ДИСТРИБУТОР В АКВАСОРС

Разговор

Задължително проведете разговор с човека, в чиято структура обмисляте да се включите. Трябва да разберете дали той е запознат с компанията, възможностите, как се гради бизнеса, до какво ниво е достигнал и какви са му целите.

Но още по-важно е да разберете дали има нещо общо между вас, защото ако липсва хармония и баланс, нещата няма да се получат! Трябва непременно да се запознаете с този човек.

В случая не става дума да пътувате 500 километра, за да се срещнете с човека. Разстоянието не е проблем, тъй като има редица възможности за аудио-видео разговор, чрез които може да определите какъв човек стои срещу вас и дали наистина имате желанието да станете част от неговия екип.

Благодарение на тази комуникация вие ще определите нивото на компетентност на човека, дали отговаря на критериите ви и дали е правилният избор за вас.

Симпатия

Добрите ментори са отзивчиви и с радост приемат да осъществят контакт с потенциалния си нов член в екипа. Те знаят, че не всеки човек е подходящ за тази дейност и определено подбират какви хора да допуснат до себе си.

Както сами разбирате този процес е двустранен и ако се получи някакви химия и симпатия, това означава че много лесно ще се получават оттук насетне нещата и може да предприемете стъпка към присъединяване към екипа на този човек.

Успех

Част от процеса на сработване, комуникация и натрупване на симпатия и увереност, е възможността да се доверите на този човек, че може да ви води по стъпките на успеха.

Причината много хора да споделят “млм е пирамида”, “млм е измама” и редица други подобни фрази, които сте чували, се зараждат именно защото човек гледа своя интерес и не се интересува или дори по-лошото – не знае как да помогне на останалите да израстват.

Няма никакъв смисъл менторът да влага време и енергия в обучението на човек, който показва, че не се интересува от бизнеса, а просто иска едни бързи пари. Както и обратното – няма смисъл човек да заплаща за получаване на дистрибуторски права 50 – 100 лева и след три месеца вече да проклина тази възможност.

Трябва да сте сигурни, че вашият ментор е човекът, който ще ви заведе до успеха. 

ТОП съвет от експерта

Хората, които са на най-високите позиции, които печелят най-много, които се наричат млм лидери обикновено имат огромна структура и лидерски екипи. В подобни случаи вие сте наясно, че след като те са постигнали тези печеливши резултати, то могат и вас да научат как да се развивате.

Реалността обаче включва и един друг важен компонент – огромният списък от хора, които са в екипа на тези лидери означава, че много трудно нов човек може да разчита на голямо внимание от тяхна страна.

Точно тук е ключа към това да откриете подходящ човек в друга структура на компанията или на по-ниско ниво в текущата. Естествено това носи своите предимства и недостатъци, но е изключително важно, за да не останете разочаровани само след няколко дни.

Съветът ми е да се насочите към хора, които не са покорили всички върхове в мрежовата компания, но са устремени към тях и работата им подсказва за огромни заложби и възможности.