CooliceHost ревю – Защо да изберем техните хостинг услуги?

От всички налични хостинг доставчици на услуги, намиращи се на пазара, е трудно човек да се ориентира и да избере най-доброто. Най-лесният начин да изберете правилния за вас и вашите нужди е да приемете съвет от опитните блогъри и интернет маркетолози, които вече са със завиден опит в избирането на подходяща фирма. В днешното ревю ще споменем услугите на един от хостинг доставчиците, бързо навлизащ с иновативни решения и качествено обслужване.

Резюме:

CooliceHost е първокласен уеб хостинг доставчик, набиращ бързо популярност в Nginx Hosting нишата. Екипът на компанията се занимава с предлагането на тези услуги повече от 10 години и има за основна цел да предлага повече ресурси и качество на разумни цени.

Coolice - hosting services

Има голяма вероятност да ви подхвърлят името CooliceHost когато стане дума за бърз Nginx хостинг с гарантираната DDoS защита. В това ревю ние ще представим всичките интересни за един клиент аспекти, нужни му да разбере защо услугите на CooliceHost биха били подходящи за него. Силно се надяваме също така да бъде максимално обективно и да улесни всеки начинаещ в избора му на правилния партньор.

Хостинг услугите на CooliceHost

CooliceHost предлага набор от качествени хостинг услуги, специално създадени за собственици на бизнеси от различен мащаб и естество. Компанията предлага както споделен хостинг (SSD Web Hosting), VPS хибриден (Semi Dedicated), така и VPS. Имате и пълната свобода да изберете измежду 6-те Geo IP локации – Холандия, Франция, Германия, Великобритания, Испания и Италия. Всичките ѝ планове са защитени от DDoS атаки, тъй като компанията знае, че засилването им е смущаваща тенденция през последните 5 години. А какво по-хубаво от това един проблем да бъде решен още преди появяването му.

Характеристики:

 • LiteSpeed Enterprise Webserver при хибридните планове;
 • DDoS защита при всички планове;
 • Избор от седем различни PHP версии;
 • Различни 6 Geo IP локации;
 • Nginx хостинг при SSD споделения хостинг;
 • cPanel контролен панел;
 • Гарантирани ресурси за всички планове;
 • Бърза архитектура на уеб сървърите;
 • Проактивна защита от атаки;
 • Седмични бекъпи.

Ползи:

 • По-бързо зареждане и работа на сайтовете;
 • Безпроблемно опериране на сайтовете при DDoS атаки;
 • Съвместимост с всички платформи и системи;
 • Добра достъпност от съответната държава, благодарение на 6-те Geo IP локации;
 • Бърз достъп и позната среда.

Предимства:

 • CooliceHost предлага впечатляващa поддръжка на своите клиенти, помагайки им както технически, така и с консултации относно предоставяните услуги;
 • CooliceHost дава възможност за използването на персонализирана версия на Cpanel, който е един от най-популярните и интуитивни решения за управление на сървъри;
 • CooliceHost дава шанс на всеки, който има по-нестандартни нужди, да изгради адаптивно решение, с което да обслужва бизнеса си по-ефективно.

Целта е всичко да е максимално просто

Това, което може да накара даден потребител да избере CooliceHost е фактът, че предлагат опростени, лесни за управление решения, с които всеки с основни познания би могъл да се справи. Всичко това не е случайно, защото екипът зад хостинг доставчика е изцяло от хора, притежаващи и управляващи сайтове в различни ниши. Това им позволява да разбират по-добре нуждите на своите клиенти и да предлагат това, което им е реално необходимо. Всичко е добре обяснено и представено в сайта на компанията.

Интеграцията на допълнителни софтуери и решения към плановете е направено така, че да бъдат добре използвани. CooliceHost се опитва да улесни всеки един от клиентите си. По този начин екипът успява да редуцира разходите за поддръжка, пренасочвайки ги към обогатяването и развиването на хостинг услугите. При възникнали нерешими от страна на потребителя проблеми, екипът е винаги насреща с адекватно решение.

Хостинг планове, предлагани от CooliceHost

coolicehost hosting plansВъпреки че някои от плановете може да ви се сторят малко скъпи на пръв поглед, всъщност, когато видите предлаганите ресурси и „теглите чертата“, цените са хостинг услугите се оказват доста разумни. Подобно на много други хостинг доставчици, CooliceHost има три различни уеб хостинг плана. Можете да сравните и изберете най-подходящия план, според вашите нужди. В плюс към споделения хибридния план (VPS Hybrid), вие ще получите и  функции като гарантирано дисково пространство, неограничен трафик, гарантираната памет, LiteSpeed Enterprise Webserver, Private Cache Architecture, cPanel, DDoS защита, подходяща Geo IP локация за вашия сайт и др., и всичко това в една наистина разумна цена.

Хостинг доставчикът предлага също така споделен SSD хостинг, както и VPS (HHD & SSD), ако сайтовете ви се нуждаят от повече ресурси и имате нужда да разширите своите настоящи. Изборът на подходящ план можете да направите и с безплатна консултация с екипа на CooliceHost.

Надеждност

Както повечето други топ хостинг доставчици, CooliceHost предлага 99,97% uptime, въпреки че едва ли можете да видите вашия уеб сайт/блог “долу“, докато използвате на компанията. Основната причина за надеждността на CooliceHost са техните мощни, добре оптимизирани сървъри и мониторинг системата за уведомяване на екипа при възникнал проблем. Компанията използва последно поколение сървъри, намиращи се в дейта центрове в Франция.

Хостинг доставчикът постоянно инвестира в подобряване на качеството и стабилността на своята инфраструктура, както и в обогатяване на интегрирането на иновативни решения към вече изградените и бъдещи машини. В случай че това, което предлагат не отговаря на вашите изисквания, нужди и очаквания, от компанията ще могат да ви върнат парите, след като заявите отказа си от услугите им в 15-дневен срок от заплащането. Тук те имат стриктна политика.

На услугите им се довериха големи български и световни сайтове, което показва, че вървят в правилната посока.

Полезно за Добавки

За да улесните управлението и да увеличите бързината на вашите сайтове, CooliceHost е интегрирал някои наистина полезни функции в своите хостинг планове. С помощта на тези добавки вие можете лесно да инсталирате предпочитаните от вас системи за управление на съдържанието (CMS-и) и други платформи на вашия сървър чрез няколко клика. Както можете да се досетите, списъкът на поддържаните системи включва фаворитите – WordPress, Drupal, Joomla, Opencart, Prestashop, Magento, phpBB, vBulleting и т.н. Можете да опитате всички тези функции в cPanel таблото.

Обслужване на клиенти

CooliceHost е известен с опитния си и услужлив екип, готов да помогне винаги на своите клиенти. Начините, чрез които може да се свържете с него е чрез системата им, мейл, телефон и в форума за онлайн бизнес Predpriemach.com. Отговорът идва бързо и в повечето случаи с готово решение.

Заключение

След прегледа на всичко, което споменахме по-рано в това ревю, CooliceHost изглежда като чудесен избор както за начинаещ уеб разработчик, така и за вече развит бизнес с големи нужди. Ще разполагате на 100% с ресурсите си и по всяко време можете да ги „разгъвате“ или “свивате“. Всичко е в ръцете на потребителя.